Met de billen bloot!

Waarom blote billen zorgen voor een beter bedrijfsresultaat

Twee weken geleden deed ik een uitvraag voor feedback betreffende de content op de website van Visie.nl. Ik ben met de spreekwoordelijke billen bloot gegaan. Het resultaat hiervan is het delen waard.

Zoals een aantal van jullie weten, ben ik nogal ‘binair’ aangelegd: ik hou van (juiste) logica. Een kwestie van goed functionerende syntaxis; uiteindelijk te reduceren tot eentjes en nulletjes. Schone data… je kunt mij er bíjna voor wakker maken. De data die ik verzameld heb uit de responses laat onder andere het volgende zien:

  • Response rate persoonlijke uitvraag: 100% (23 uit 23)
  • Response rate bulk uitvraag: 1,22% (27 uit 2.215)
  • Significante toename unieke sitebezoekers: 366,7% ten opzichte van de week ervoor
  • Significante toename volgers op Facebook: 61%
  • Respondenten uit de persoonlijk aangeschreven groep wijdde significant meer woorden aan de feedback
  • Alle respondenten gaven verbeteringen aan (waarvan het nog scherper verwoorden van de ‘what’s in it for me’ de grootste gemene deler was)

Deze feedback ben ik aan het verwerken in de website. Google Analytics laat momenteel zien dat het gemiddelde aantal bezoekers toegenomen is (piekaantallen ten tijde van de uitvraag niet meegerekend). Ook is te zien dat er een verschuiving plaats vindt in pageviews.

Het meest opvallend was de verschuiving van ‘tarieven’ naar ‘over ons’. Ook werd er vaker doorgeklikt op de content en is de bezoekduur toegenomen met 239%. Tenslotte is opvallend dat nu via de website vaker het contactformulier wordt ingevuld. Je kunt hieruit concluderen dat de content kleeft en dat de conversie toegenomen is. Waar een kritische blik al dan niet goed voor is!

Mijn uitvraag sprak mensen aan die het leuk vinden om kritisch te zijn op (nieuwe) initiatieven. Waardevolle mensen om in mijn netwerk te hebben.

Heb jij het lef om te profiteren van waardevolle mensen in jouw netwerk; om met je billen bloot te gaan?

Neem dan contact met mij op. Ik garandeer je dat je je investering snel terugverdient.

 

 

 

Leave a Comment